Arkea Maalaiskartano Korholan eläinten kanssa

14.06.2020

Tervehdys!


Tänään pääsette kurkkaamaan Maalaiskartano Korholan arkeen ja saatte vähän tietoa eläinten hoidosta täällä meillä. Jokainen päivä on ainutlaatuinen, mutta arkeen sisältyy myös rutiineja
Paikan emännän, Heinin päivä alkaa jo varhain kello viiden aikoihin ja ensimmäisenä työtehtävänä on hevosten hoito. Emännän tavoin hevosetkin ovat siis tottuneet aikaiseen herätykseen. Hevosten jälkeen on aika viedä koirat ulkoilemaan.


Ennen kotieläinpihan ja kesäkahvilan aukeamista kello kymmenen pitää hoitaa koko kotieläinpihan muu eläimistö ruokkimalla ne ja täyttämällä vesiastiat. Arkipäivisin tämän homman tekee usein Laura, Maalaiskartano Korholan työharjoittelija. Laura opiskelee eläintenhoitoa.
Eläimet ruokitaan vähintään kaksi kertaa päivässä ja niiden ruokintaan liittyy monia asioita, jotka pitää ottaa huomioon. Monilla eläimistä on tarkat ruokavaliot ja tietyt ruokamäärät, kun taas joillakin eläimillä ruokaa saa olla tarjolla koko päivän. Eläimillä saattaa olla myös allergioita, minkä takia ruokinnassa on oltava hyvin tarkkoja.


Kotieläinpihan aukioloaikana hommat vaihtelevat paljon, mutta töitä kyllä riittää! Eläinten ruokinnan lisäksi päivään kuuluu paljon eläinten hyvinvoinnin tarkkailua. Eläimiä on runsaasti ja niiden vointi voi muuttua yllättäen. 


Muutaman kerran vuodessa eläinlääkäri käy morjestamassa eläimiä ja tarkistamassa, että niillä on varmasti kaikki kunnossa. Välillä eläimet saavat rokotuksia, joskus niiden turkki tarvitsee leikkausta. Toisinaan hevosia kengitetään ja eläinten hampaita huolletaan.
Lisäksi, kaikki eläimet pysyvät Maalaiskartano Korholassa myös kotieläinpihan aukioloajan suljettua kesän jälkeen, eli niitä hoidetaan koko vuoden ympäri.


- Siiri